Koncer skupiny ALPHAVILLE

Koncer skupiny ALPHAVILLE

Galéria

Koncer skupiny ALPHAVILLE

Legendárna svetoznáma skupina ALPHAVILLE zavíta v rámci svojho európskeho turné 2016 na Slovensko. Tento jedinečný a zároveň jediný koncert na Slovensku si môžete vychutnať v Galante v mestskom Amfiteátri.

Alphaville je nemecká, po anglicky spievajúca synthpopová skupina. Vznikla v roku 1983 v Münsteri. Jej lídrom je Marian Gold (vl. menom Hartwig Schierbaum, nar. 1954), ktorý kapelu pod menom Forever Young založil spolu s Bernhardom Lloydom (vl. menom Bernahard Gӧssling, nar. 1960) a Frankom Mertensom (vl. menom Frank Sorgatz, nar. 1961). V roku 1984 skupinu opustil Frank Mertens, ktorého nahradil Ricky Echolette. V tom čase sa skupina premenovala na ALPHAVILLE.

Túto skupinu, ktorá reprezentuje novú vlnu synthpopu, preslávili hity „Big in Japan“, „Forever Young“, „Sounds Like A Melody“ alebo „Dance With Me“.

V priebehu 23 rokov existencie ALPHAVILLE sa popri hlavnom spevákovi Marianovi Goldovi vystriedalo 10 členov . Menili sa najmä klávesáci. Po umrtí jedného z dlhoročných členov Martina Listera v roku 2014 sa ALPHAVILLE predstaví v pozmenenom zložení. V súčasnosti tvorí skupinu 5 hudobníkov: Marian Gold, David Goodes, Jakob Kiersch, Maja Kim a Carsten Brocker.

Predkapelou skupiny bude legendárna československá syntpopová kapela MONTE ROSA

Dĺžka podujatia: 180 minút
Rok výroby: 2016
Dátum lokálnej premiéry: 9. september 2016

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.